Nyttigheter
Recept Ginger beer:
300-400 g ingefära
500 g citron (jag blandar citron/appelsin/rabarber)
5 g citronsyra
jäst (jag använder öljäst)
600 g socker (hm. kanske inte så nyttigt, men det jäser ju bort....)
Så häller jag över 5 l vatten
Sen är det bara att vänta
Så läckert!Blir sugen att prova...hur länge ska man vänta?
SvaraRaderaEfter en vecka, sila. Låt stå tills det slutat jäsa (ca en vecka till). Häll därefter på flaskor med patentkork och eftersöta 10 g socker/l. Låt flaskorna stå en vecka till i rumstemperatur, innan det är dax att stoppa in dem i kylen...och sen dricka.
RaderaOavsett nyttighet eller inte (som finns massor av) så är det en vacker bild!
SvaraRaderaEn vacker komposition och ser onekligen både gott och nyttigt ut. Fina färger.
SvaraRadera