onsdag 19 april 2017

227: Nyttigheter (121/365)


Nyttigheter

Recept Ginger beer:
300-400 g ingefära
500 g citron (jag blandar citron/appelsin/rabarber)
5 g citronsyra
jäst (jag använder öljäst)
600 g socker (hm. kanske inte så nyttigt, men det jäser ju bort....)
Så häller jag över 5 l vatten

Sen är det bara att vänta


4 kommentarer:

  1. Så läckert!Blir sugen att prova...hur länge ska man vänta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter en vecka, sila. Låt stå tills det slutat jäsa (ca en vecka till). Häll därefter på flaskor med patentkork och eftersöta 10 g socker/l. Låt flaskorna stå en vecka till i rumstemperatur, innan det är dax att stoppa in dem i kylen...och sen dricka.

      Radera
  2. Oavsett nyttighet eller inte (som finns massor av) så är det en vacker bild!

    SvaraRadera
  3. En vacker komposition och ser onekligen både gott och nyttigt ut. Fina färger.

    SvaraRadera